jordbær udløbere kan plantes i drivhuset

I håb om supertidlige jordbær

Hvem vil ikke gerne have tidlige jordbær før det egentlig er jordbærsæson? Noget af det første jeg gjorde det første forår var at finde et par jordbærudløbere og plante dem i drivhuset.

Indrømmet at drivhusjordbær ikke smager helt så godt som dem på friland, til gengæld er de modne væsentligt tidligere og det går ikke snegle i dem! Jeg tænker også, at det hjælper lidt på boidiversiteten i drivhuset, hvilket kan være medvirkende til at undgå syge tomater.

Så vidt jeg husker satte vi 8 små aflæggere sidste forår og se nu her hvor meget de har bredt sig.

tidlige jordbær
Få små jordbærplanter bredte sig vildt

Det skal der selvfølgelig gøres noget ved, for hvis de bruger så meget energi på at lave udløbere er der ikke meget til over til at lave bær. Det havde sikkert været bedre at gøre i efteråret, men jeg tænker, at jeg også godt nu kan dele dem og plante nogle af udløbere lidt mere struktureret og så få tyndet lidt ud i den klump der er opstået.
Så jeg klipper ned, graver op og genplanter. Jeg ville ikke gøre det med frilands jordbærene nu mens der stadig kan komme frost, men jeg tænker at de små planter er mere beskyttede her i drivhuset.

tidlige jordbær, jordbærplanter
De små udløbere er nu plantet igen

Jeg har en formodning om at de har spredt sig så vildt, fordi de i sensommeren og efteråret ikke fik så meget vand. Der vandede jeg kun hver 14 dag fordi tomaterne på det tidspunkt havde et stort rodsystem og kunne hente vandet fra dybden. Desuden ville jeg undgå for meget fugt, der kan medføre skimmelangræb.

jordbærudløbere, tidlige jordbær

Vi må se om det samme sker i år – altså at de forsøger at flytte hjemmefra med mange udløbere. Så må det være sådan og jeg må indstille mig på at tynde ud hvert år. Jordbær en dejlig bonus, men det er tomaterne det har fortrinsret i drivhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *