Forspiring af løg

Forspiring af løg i gang – to forskellige tilgange til løg fra frø

Jeg har ikke dyrket løg før, men i år skal der både være friske hvide og rødløg hvis alt går vel. Jeg har rådført mig med et par artikler om løg på Havenyt.dk og er nået frem til at prøve at dyrke dem fra frø.

En del er sået i toiletrullerør med tre frø i hver og så vil jeg prøve at plante dem ud som en klynge og lade røret komposterer i jorden. Meningen er at man ikke forstyrre rødderne og at de tre løg vokser tæt sammen og så breder sig ud til siden. Det bliver spændende og se om pappet i rørene bliver nedbrudt nok inden løgene bliver for store og om det med at plante dem i klumper fungerer godt.

Jeg har også bredsået nogle løg i en bakke som jeg så vil prikle ud og plante dem enkeltvis. Så må vi se hvad der giver de bedste løg.

Under alle omstændigheder skal løgene stå skiftevis med gulerødderne, for det gjorde de altid i min mors køkkenhave (og havebøgerne er vist også enige i at de er gode sammen og løgduften afskrækker gulerodsflue).

De står til forspirring i vindueskarmen i kælderen så de ikke får det for varmt. Jeg har allerede været forbi et par gange for at se om de er spirede – hvilket de selvfølgelig ikke er.

Forspiring af løg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *