planlægning af køkkenhave

Planlægning af køkkenhaven – hvordan får jeg mon plads til det hele?

Så mange frø… Så lidt plads. Jeg er gået igang med planlægning af årets køkkenhave og det er godt nok en disciplin der kræver disciplin. For når man nu har frø nok til et mindre landbrug og lyst til at prøve dem allesammen er det svært at få det til at gå op.

sorterende frø
Når man glæder sig til foråret…

Sidste år blev det tilplantet lidt efter det forhåndenværende frø’s princip – ikke meget planlægning, men jeg vil gerne være lidt mere struktureret i år og holde styr på sædeskifte og planter med godt naboskab.

I efteråret vendte jeg tørven på et stykke græsplæne tæt på hvor jeg allerede havde en lille køkkenhave, så nu er der ca. 16m2 i alt. Det er jo ikke meget, og på sigt skal der også helt sikkert være mere produktiv jord, men jeg vil vente med at lave et større dyrkningsområde til jeg er lidt mere erfaren havedyrker.

Hvad med græskar og tomatillo?

Der er nu langt en nogenlunde plan for sædeskifte og jeg tror jeg få så nogenlunde plads til alt det jeg vil have. Men, jeg aner ikke hvordan jeg får plads til de græskarplanter jeg gerne vil prøve (der er allerede indregnet plads til to slags squash) – sådan nogle fylder jo temmelig vildt. Planen er vist bare at forkultiverer dem og så se hvor de kan sniges ind. Om ikke andet har jeg et par store krukker på teressen, hvor græskar måske kunne live lidt på – lige nu har de en lidt trist efeu i.

planlægning af køkkenhave
Simon kaldte mig en nørd da han så min skitse til køkkenhave plan – og det er der måske noget om. Det er i hvert fald rart at have en plan.

Så med det problem ‘løst’ mangler jeg bare at finde plads til tomatillo. Jeg fik ti frø i efteråret og har glædet mig til at prøve dem lige siden. Og der er ikke plads i drivhuset – så meget ved jeg.

Mon ikke den foreløbige plan bliver revideret et par gange undervejs? Det med seriøs køkkenhave er stadig nyt for mig så jeg må bare høste erfaringerne og håber at en del af planerne bære frugt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *