Sætte stikløg i april

Status på køkkenhaven i april

I forhold til køkkenhaven er jeg i et stadie af lettere panik. Der er så meget jeg gerne vil have gjort nu og i hverdagen er der bare ikke rigtig tid. April er ved at være slut og med den plan jeg har lagt, burde jeg vist have mere i jorden på det her tidspunkt.

Så jeg tænkte, at jeg lige vil gøre status på hvad jeg faktisk har nået.

 • Jordbærbedet blev etableret sidste år i august og planterne ser ud til at vokse godt til. Jeg spottede den første blomst for et par dage siden.
 • Hvidløg blev sat sidste efterår. En del af dem står mellem jordbærrene.
 • Kartofler er i jorden. Jeg prøver frem forskellige sorter for at finde ud af hvad der fungerer bedst for os. Jeg eksperimenterer lidt med forskellige dyrkningsmetoder. De fleste er helt traditionelt i jorden, men jeg har også nogle stykke i en sæk, hvor tanken er at jeg fylder jord på efterhånden. Efter sigende (internettet) skulle det give et stor udbytte.
 • Hestebønner er sat mellem kartoflerne. I starten af marts smed jeg en håndfuld i jorden langs hækken. Dem afskrev jeg som døde da frosten kom, men sørme om ikke de er kommet op.
 • Der er sat en masse stikløg. Og de ser ud til at komme fint.
 • Halvdelen af gulerødderne er sået.
 • Der er sået pastinak på det stykke jeg havde planlagt.
 • Radiser holder pladsen nogle af de steder jeg skal have busk bønner.
 • Bønner af syv forskellige slags er sat til forspirring i drivhuset. Jeg går all in på bønner i år.
 • Squash og græskar er sået til forspirring.
 • Der er sået en lille smule spinat og et felt med bladbeder, men det må være det næste på listen at få flere spinatfrø i jorden.

Det er jo tilnærmelsesvis terapeutisk at liste det hele på så jeg kan se at der rent faktisk sker noget derude. Selv om de er med små skridt ad gangen. Jeg trækker vejret et øjeblik og når det er holdt op med at regne styrter jeg ud med nogle flere frø.

forspiring af bønner
All in på bønner

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *