At anlægge et aspargesbed

Aspagersbed anlagt – hold vejret et par år

Jeg har været ved at grave i græsplænen. Græstørv er blevet fjernet og jeg har blandet jorden i bedet med tre trillebørlæs sand.Her skal være asparges – midt i det hele.

At anlægge et aspargesbed
Bedet er blevet gravet og der er kommet en masse sand i det – asparges er en strandplante så min lerede jord er ikke optimal.

Jeg kan rigtig godt lide asparges, men bliver ofte lidt nærig når de dukker op i supermarkederne. Enten er de hundedyre eller også er de små og halvtørre. Så nu skal vi have dem selv i haven. Altså om et par år har vi dem selv i haven.

Ind til videre har vi et flot rundt bed med fire små aspargesskud der stor og råber til hinanden. Jeg overvejer hvad jeg kan så af sommerblomster eller lignende så det ikke bare ligger bart hen.

Asparges er lang tid om at etablerer sig, men giver så også udbytte i 10-15 år når planterne først får fat. De planter jeg har købt er et par år gamle. Over jorden ser de ikke ud af noget, men de havde faktisk et ret kraftigt rodnet som jeg forsigtigt har bredt ud i bedet så de kommer til at skyde på så stort et område som muligt.

(ja det havde været fint med et billede, men jeg havde ikke kameraret med da jeg plantede dem.)

Alt efter hvilken kilde man spørger går der et til tre år før jeg kan høste asparges i bedet. Jeg tror jeg vil lade det få fred næste år i hvert fald så plantere kan samle en masse kraft inden vi begynder at spise af dem. Heldigvis har vi vildt mange hosta, hvis skud er en rigtig fin erstatning for asparges. Men det er vist en anden historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *