grænt fra haven i tidligt forår

Spis noget du selv har plukket udfordringen

Jeg har sat et madlavningsbenspænd for mig selv. Hver dag skal vi spise noget der kommer fra haven eller naturen omkring os. Ideen opstod lidt tilfældigt fordi jeg tog et billede af ingredienserne til en salat, jeg havde plukket i haven i starten af april. Dagen efter tog jeg et billede mere og tænkte måske skulle jeg gøre det her i nogle måneder.

salat fra haven i april
Den første havesalat i starten af april

Nu tænker jeg at det kunne være et sjovt eksperiment at gøre i et år.

Så nu er benspændet formuleret – frem til april 2019 skal der hver dag indgå noget i maden som vi selv har plukket eller høstet. Enten fra haven eller fra naturen omkring matriklen.

Altså lige bortset fra de dage hvor vi kommer møgsent hjem og bare hiver noget ud af fryseren eller bestiller en pizza – mere helligt skal det heller ikke være.

Det er mest for sjov, men jeg tænker også at det bliver interessant at se hvor mange af vores råvarer der over et år kan komme fra haven. Jeg har ingen illusioner om at vi kan komme i nærheden af at blive selvforsynende, men jeg har en klar forventning om at haven skal spille en væsentlig rolle særligt hen over sommeren og efteråret.

Hvis du vil se med på hvad jeg høster så følg mig på Instagram, hvor jeg deler billeder under #dagenshøst. Jeg lover ikke, at der er et billede hver dag – nogle dage er der bare ikke tid til at rode rundt med billeder. Eller det er en ‘hvad har vi i fryseren dag’.

grænt fra haven i tidligt forår
Dagens høst d. 3. maj var her purløg, hostaskud, timian og salvie, sant hansurt, hestebønneblade, hindbærskud og spinat fra drivhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *